Mračna komedija
62

Film "Nebesa" premijerno prikazan u Sarajevu, u publici brojne poznate ličnosti

N. C.
(Foto: Klix.ba)
Novi film "Nebesa" Srđana Dragojevića, reditelja hitova "Parada" i "Mi nismo anđeli", premijerno je prikazan večeras u bh. kinima.

Večerašnjoj premijeri u sarajevskom kinu Cinnestar prisustvovali su brojni građani, ali i javne ličnosti iz naše zemlje. Među brojnim ličnostima koje su došle pogledati "Nebesa" su i glumac Zenit Đozić, konceptualni umjetnik i političar Damir Nikšić, ali i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

U "Nebesima" tri čarobne priče smještene su u postkomunističko društvo puno praznovjerja, korupcije i nade, a donose dirljiv i neobičan prikaz božjih čuda.

"Nebesa" je mračna komedija ispričana kroz tri priče jedne porodice. Radnja prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda – 1993., 2001. i 2026. godinu.

Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju Goran Navojec i Ksenija Marinković, a između ostalih igraju i bosanskohercegovački glumci Slaven Knezović i Nikola Pejaković. Snimanje i obradu zvuka su radili: Zoran Maksimović i Ognen Popić, također iz Bosne i Hercegovine.

Reditelj i autor scenarija je Srđan Dragojević, a producentkinja je Biljana Prvanović. Bh. producent je Srđan Šarenac a "Nebesa" su jedna od bh. koprodukcija koja je podržao i fond Eurimages.