Za širu publiku
12

Film namijenjen ženama: PornHub priprema novo ambiciozno ostvarenje

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
PornHub, popularna stranica sa sadržajem za 18+, odlučila je proširiti svoju domenu prikazivanjem filma koji nije nužno eksplicitan. Naime, riječ je o dokumentarcu po imenu Shakedown za koji predstavnici PornHuba vjeruju da će pronaći publiku među njihovim brojnim korisnicima.

Protekle godine web stranica je zabilježila 42 milijarde posjeta.

Dokumentarac je djelo konceptualne umjetnice Leile Weinraub i bavi se queer muškarcima i ženama koji su tokom 2000-ih bili dio lezbejske striptiz scene Los Angelesa. Ona se nada da će se njeno ostvarenje svidjeti svima, iako je film prvenstveno namijenjen ženama.

Bit će dostupan na PornHubu cijelog mjeseca. Alex Klein, rukovoditelj brendom PornHuba, izjavio je da je veoma uzbuđen što će se njegova kompanija proširiti i na sadržaj koji nije u potpunosti pornografski.

"Ovaj film je dio šire predanosti naše web stranice da podrži umjetnost. Želimo biti platforma koju će koristiti umjetnici i stvaratelji. Već smo bili svjedoci umjetnika čiji sadržaj nije bio pogodan za YouTube ili Vimeo, zbog njihovih odredbi koje se tiču golotinje. Za nas je ovo prvi put da predstavljamo dugometražni film. Jako smo uzbuđeni zbog toga", kaže Klein, a prenosi u navodu LADbible.

PornHub je protekle godine objavio da njihova stranica posjeduje 1,36 miliona sati sadržaja, što znači da bi pojedincu bilo potrebno 169 godina da sve to odgleda.