Film/TV
0

Film "Nafaka" u Rio de Janeiru i Hamburgu

FENA
Dugometražni igrani film Nafaka, reditelja i scenariste Jasmina Durakovića, rađen u produkcijskoj kući F.I.S.T., svoju američku premijeru doživjet će na ovogodišnjem Rio de Janeiro International Film Festivalu, koji se održava od 21. septembra do 5. oktobra.

Nafaka se prikazuje u okviru glavnog međunarodnog programa Panorama of World Cinema, u selekciji Limits and Frontiers, saopćeno je iz FIST produkcije.

Festival u Riju ima takmičartski karakter kada je u pitanju brazilski film, dok je međunarodna konkurencija netakmičarska.

Jedan je od najznačajnijih filmskih događanja u Južnoj Americi i predstavlja najbolju promociju za buduću kino i tv distribuciju u regionu.

Ove godine na Festivalu će biti prikazano oko 340 filmova iz cijelog svijeta, a organizatori očekuju da će filmove pogledati između 220.000 i 250.000 gledalaca.

Zbog njegove atraktivnosti i pratećih događaja, ovaj festival okuplja ogroman broj predstavnika najvećih svjetskih producenata i distributera, kao i vodećih svjetskih medija.

Svoj festivalski život film Nafaka nastavlja tokom oktobra, projekcijom na 14. Hamburg Film Festivalu, gdje se unutar programa Agenda 06 takmiči među dvanaest filmova iz cijelog svijeta za Filmkritikerpreis (Nagrada filmske kritike).