{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Film "Makar i u tri boje" Ismara Mujezinovića u galeriji Charlama

S
6.6.2011. u 11:00
0
0
Film "Makar i u tri boje" Ismara Mujezinovića u galeriji Charlama
0
Film "Makar i u tri boje" Ismara Mujezinovića u galeriji Charlama
Premijerno prikazivanje kratkog igranog filma "Makar i u tri boje", autora Ismara Mujezinovića održat će se u utorak, 7. juna 2011. godine u 21 sat u sarajevskoj galeriji CK Charlama na Skenderiji.
Novi Mujezinovićev film tematizira jednoličnost savremenog življenja koja se prelama i kroz prizmu najintimnijih iskustava. U šaljivo i ležerno prikazanoj učmalosti, i suprotnosti gube svoju dinamičku funkciju i postaju puka varijacija na istu temu.Kao što je slučaj i sa njegovim dosadašnjim filmovima, Ismar Mujezinović je kompletan autor i kratkog filma "Makar i u tri boje", za koji potpisuje režiju, scenario, kameru, montažu i muziku. U filmu koji je rađen bez budžetskih sredstava u glavnim ulogama se pojavljuju Aleksandra Nina Knežević i Jasenka Kratović.

Ismar Mujezinović (1942.) svestran je autor čiju dugogodišnju karijeru karakteriše neumorno istraživanje na brojnim umjetničkim poljima, od slikarstva, grafike, fotografije i grafičkog dizajna, pa do video arta, filma, književnosti i muzike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: