Drugi vikend zaredom
0

Film "Ljepotica i zvijer" i dalje osvaja publiku

Klix.ba
Disneyjeva akcija bazirana na bajci "Ljepotica i zvijer" nastavila je oduševljavati publiku i drugu sedmicu prikazivanja u kinima. Zarada od prodanih ulaznica dostigla je 88,3 miliona dolara.

Na drugom mjestu je film "Power Rangers" koji je zaradio 40,5 miliona dolara. većinom su ga gledali muškarci (60 posto), dok publiku filma "Ljepotica i zvijer" većinom čine žene.

Iako "Power Rangersi" nisu dobili najbolje kritike, publici su se svidjeli te se vrhunac filma očekuje u sljedećim sedmicama.

Komedija "CHIPS" je prvu sedmicu okončala na sedmom mjestu sa zarađenih 7,6 miliona dolara. Film nije impresionirao publiku ni kritičare. Scenarista, režiser i glumac Dax Shepard realizirao je ovu komediju baziranu na TV showu California Highway Patrol iz 1970-ih godina.

Produkcija je koštala 25 miliona dolara, što nije veliki rizik, ali je 7,6 miliona koje su zaradili u prvoj sedmici prikazivanja razočarenje.

"Morate napraviti solidan film kako biste privukli ljude da teško zarađeni novac potroše na nešto što su već vidjeli ili znaju", rekao je kritičar Paul Dergarabedian. To je Disney uspio. Posljednji remake zaradio je 317 miliona dolara za samo 10 dana u Sjevernoj Americi te 60,3 miliona širom svijeta.

Naučno-fantastični triler "Život" nije ostvario povezanost s publikom te je završio na četvrtom mjestu sa 12,6 miliona dolara, odmah iza filma "Kong: Skull Island" sa 14,4 miliona dolara.

U svemirskom filmu Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds glume astronaute koji otkrivaju vanzemaljski život. Ponijeli su ga sa sobom na brod, što je itekako opasno. U njega je uloženo 58 miliona dolara.

Top 10 filmova na Box Officeu u SAD-u i Kanadi:

1."Beauty and the Beast", 8,3 miliona dolara (119,2 miliona dolara u svijetu) 2."Power Rangers", 40,5 miliona dolara (18,7 miliona dolara u svijetu). 3."Kong: Skull Island", 14,4 miliona dolara (93 miliona dolara u svijetu). 4."Life", 12,6 miliona dolara (16,1 miliona dolara u svijetu). 5."Logan", 10,1 miliona dolara (12,1 miliona dolara u svijetu). 6."Get Out", 8,7 miliona dolara (2,2 miliona dolara u svijetu).

7."CHIPS", 7,6 miliona dolara (1,9 miliona dolara u svijetu). 8."The Shack", 3,8 miliona dolara. 9."The Lego Batman Movie", 2 miliona dolara (1,2 miliona dolara u svijetu). 10."The Belko Experiment", 1,8 miliona dolara.