Akciona drama
31

Film koji je označen jednim od Netflixovih najgorih je najgledaniji na platformi

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Film "Interceptor" proglašen je jednim od najgorih Netflixovih originala, međutim, uprkos lošim ocjenama film je zauzeo prvo mjesto na listi najgledanijih.

Čini se da nema previše smisla u načinu kako filmovi i serije postaju vodeći na Netflixovim rang listama. Ponekad se desi da to bude najnoviji originalni proizvod streaming platforme, a nekad je to zaboravljeni triler od prije više od jedne decenije.

"Interceptor", film koji je trenutno na vrhu Netflixove Top 10 ljestvice u brojnim zemljama, spada u prvu kategoriju.

Predstavljen 3. juna, "Interceptor" prati vojnu kapetanicu (koju glumi Elsa Pataky) koja pokušava spriječiti raketni napad na SAD.

Uprkos svom usponu na vrh Netflixove ljestvice, film je bio podložan lošim kritikama, a zaradio je ocjenu kritičara od 44 posto na stranici Rotten Tomatoes. Recenzije publike bile su još gore, sa samo 26 posto.

Na društvenim mrežama gledaoci su podijelili svoja razmišljanja o filmu, a mnogi su ga osudili kao "jedan od Netflixovih najgorih".

"Ako imate jedan sat i 40 minuta svog života koji više nikada ne želite nazad, gledajte 'Interceptor' na Netflixu, pisalo je u jednom od komentara.

"Interceptor je bio jedan od daleko najgorih filmova koje sam gledao na Netflixu", napisao je još jedan neimpresionirani gledalac.

"Ako tražite film za gledanje na Netflixu, 'Interceptor' treba izbjegavati po svaku cijenu. Ponavljam, ne radite to", upozorio je drugi.

Međutim, nisu svi bili istog stava te su neki ipak "Interceptor" označili opakim akcionim filmom.

"Ima tešku žensku ulogu koja odvraća dio američkih terorista da sruše konačnu bazu presretača kako bi omogućili nuklearne napade na američko tlo", navodi se u jednom od rijetkih pozitivnih komentara.