Prvi na box officeu
0

Film katastrofe "2012" opčinio publiku

Sarajevo-x.com
Neviđeni film katastrofe "2012", nimalo iznenađujuće, našao se na prvom mjestu box officea, ostvarivši tokom vikenda u kinima širom svijeta zaradu od 65 miliona dolara, dok ukupna zarada filma iznosi čak 225 miliona dolara.

Film reditelja Rolanda Emmericha koji je zasnovan na starom proročanstvu Maja prema čijem kalendaru se kraj svijeta najvljuje za 21.decembra 2012. godine, oduševio je brojnu publiku širom svijeta.

Film govori o globalnoj kataklizmi prouzročenoj propadanjem zemljine kore i stravičnim poplavama što dovodi do kraja svijeta. Preživjeli se bore za svoj opstanak dok američka agencija pod nazivom „Institut za nastavak čovječanstva“ pokušava iskoristiti brodove kako bi osigurala postojanje ljudske rase.

I publika u Bosni i Hercegovini imala je priliku uživati u ovom neviđenom filmu katastrofe koji se zaslužno našao na prvom mjestu sjevernoameričkog box officea.

Na drugom mjestu našao se film "A Christmas Carol" sa Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi, koji je tokom ovog vikenda zaradio 22, 3 miliona dolara, dok ukupna zarada iznosi 63, 3 miliona dolara.

Komedija "The Men Who Stare at Goats", inače inspirisana istinitom pričom, ovog vikenda ostvarila je zaradu od 6, 2 miliona dolara, te se samim tim našla na trećem mjestu sjevernoameričkog box officea.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "2012", 65 milliona dolara

  2. "Disney's A Christmas Carol", 22, 3 milliona dolara

  3. "The Men Who Stare at Goats", 6,2 milliona dolara

  4. "Precious: Based on the Novel `Push' by Sapphire", 6,1 milliona dolara

  5. "Michael Jackson's This Is It", 5,1 milliona dolara

  1. "The Fourth Kind", 4,7 milliona dolara

  2. "Couples Retreat", 4,3 milliona dolara

  3. "Paranormal Activity", 4,2 milliona dolara

  4. "Law Abiding Citizen", 3,9 milliona dolara

  5. "The Box", 3,2 milliona dolara