{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Film Haruna Mehmedinovića na beogradskom festivalu

F
18.3.2009. u 14:02
0
2
Film Haruna Mehmedinovića na beogradskom festivalu
0
Film Haruna Mehmedinovića na beogradskom festivalu
Sergej Trifunović i Harun Mehmedinović
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma od 30. marta do 3. aprila pod sloganom “Kratak spoj” predstavit će više od 70 domaćih i stranih ostvarenja u konkurenciji, uz specijalni program koji obuhvata i izbor s Festivala dokumentarnog filma u Marseju (Fid Marseille) i dobitnike Prix UIP Evrope.
Za učešće na 56. festivalu, koji će biti održan u Dvorani kulturnog centra Beograda, bioskopu “Balkan”, Muzeju Jugoslavenske kinoteke i Pozorištu na Terazijama, prijavilo se više od 500 stranih i 118 domaćih filmova, a za nagrade će se nadmetati 39 domaćih i 33 strana filma.

Na svečanom otvaranju bit će prikazan kratki film “Tata Morgana” scenariste i reditelja Siniše Vidovića, sa Zijahom Sokolovićem u jednoj od glavnih uloga

Na svečanom otvaranju bit će prikazani i američki filmovi “U ime sina” (In the Name of the Son) Haruna Mehmedinovića, u kojem igra Sergej Trifunović, i “U snu” (In a Dream) Jeremiaha Zagara.

U filmu “U ime sina” Sergej Trifunović igra bosanskog ratnog zarobljenika koji je izbjegao pogubljenje i imigrira u SAD da bi ostavio iza sebe prošlost.

Reditelj Mehmedinović proveo je veći dio djetinjstva u Sarajevu.

Studirao je scenarij i pozorišnu režiju, a 2007. diplomirao je režiju na Američkom filmskom institutu, a za film “U ime sina” dobio je više nagrada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: