Film/TV
0

Film "Ghost Rider" zapalio box-office

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Ghost Rider"
Scena iz filma "Ghost Rider"
"Đavolski lovac" bio je apsolutni hit ovog vikenda u američkim kinima. Adaptacija stripa "Ghost Rider", u kojem Nicolas Cage glumi kaskadera na motociklu, koji je u isto vrijeme sakupljač zlih duša za đavola, našao se na prvom mjestu američkog box-officea sa zaradom od 44,5 miliona dolara.

Na drugom mjestu našao se još jedan film-debitant, i to Disneyev "Bridge to Terabithia", baziran na dječjem romanu o dječaku i djevojčici koji stvaraju imaginarni, fantastični svijet da bi pobjegli od problema realnog života.

Pobjednik prethodnog vikenda, komedija sa Eddiem Murphyjem "Norbit", pala je na treće mjesto, pri čemu je ovog vikenda zaradila 16,8 miliona dolara, a ukupna zarada iznosi 58,9 miliona dolara.

Na četvrtom mjestu, sa zaradom od 14 miliona dolara, također se našao jedan premijerni film. Riječ je o romantičnoj komediji "Music and Lyrics", u kojem Hugh Grant glumi istrošenu pop zvijezdu, a njegova partnerica u filmu je Drew Barrymore u ulozi tekstopisca pjesama.

Novi film, romansa "Tyler Perry's Daddy's Little Girls", zauzeo je peto mjesto box-officea sa zaradom od 12,1 miliona dolara, što je značajno manje u odnosu na prethodne filmove iz ove filmske branše – "Madea's Family Reunion" iz 2006. godine i "Diary of a Mad Black Woman" iz 2005. godine.

Universalov špijunski triler "Breach" debitirao je na šestom mjestu sa zaradom od 10,4 miliona dolara. U filmu glumi Chris Cooper, kao Robert Hanssen, FBI agent koji je 2001. godine uhapšen zbog prodaje tajni Rusiji, i Ryan Phillippe kao mladi operativac koji pomaže u hvatanju Hanssena.

Film, "Ghost Rider", iako loše ocijenjen od kritike, priredio je najbolju premijeru u ovoj godini.

Najbolju premijeru do sada je imao "Norbit" sa 34,2 miliona dolara. Ovo je rekord i za Nicolasa Cagea, jer je do sada film "National Treasure" sa 35,1 miliona dolara bio njegovo najbolje ostvarenje.

"Ghost Rider" nastavlja uspjeh holivudskih adaptacija stripova, a ove godine očekuje se izlazak još dva slična filma, i to nastavka uspješnih hitova – "Spider-Man 3" i "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer".

Top 10 box-officea za ovaj vikend:

  1. Ghost Rider
  2. Bridge to Terabithia
  3. Norbit
  4. Music and Lyrics
  5. Tyler Perry's Daddy's Little Girls
  1. Breach
  2. Hannibal Rising
  3. Because I Said So
  4. The Messengers
  5. Night at the Museum.