Sjevernoamerički box office
0

VIDEO / Film "Dear John" svrgnuo "Avatara" s trona

Sarajevo-x.com
Nakon što je sedam sedmica zaredom bio na samom vrhu sjevernoameričkog box officea popularni film “Avatar” se ovog vikenda našao na drugom mjestu, te ‘tron’ ustupio filmu “Dear John”.

“Nevjerovatno je saznanje da je upravo naš film ovog vikenda završio na prvom mjestu”, kazao je Rory Bruer, voditelj distribucije izdavačke kuće Sony koja je i izdala film “Dear John”.

“Dear John”, koji je ovog vikenda zaradio 32,4 miliona dolara, je zapravo romantična drama o vojniku koji se zaljubljuje u konzervativnu studenticu. On odlazi u rat, međutim njih dvoje odlučuju nastaviti komunicirati pismima.

Glavne uloge tumače Channing Tatum i Amanda Seyfried, dok film, koji je inače adaptacija novele Nicholasa Sparksa, potpisuje Lasse Hallstrom.

Naučno-fantastični film “Avatar” ovog vikenda je u kinima diljem SAD-a i Kanade zaradio 23,6 miliona dolara, čime je ukupnu zaradu u domaćim kinima podigao na 630,1 miliona dolara, te nadmašio zaradu "Titanica" koja je iznosila 600,8 miliona dolara.

"Avatar" je, inače postao najgledaniji film, naklon što je u kinima širom svijeta ostvario zaradu od 2,2 milijarde dolara, potopivši “Titanic” čija je zarada iznosila 1,8 milijardi dolara.

Na trećem mjestu sjevernoameričkog box officea je film "From Paris With Love", u kojem glavne uloge tumače John Travolta i Jonathan Rhys Meyers, a ovog vikenda je zaradio 8,1 milion dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "Dear John", 32, 4 miliona dolara

  2. "Avatar", 23,6 miliona dolara

  3. "From Paris With Love", 8,1 milion dolara.

  4. "Edge of Darkness", 7 miliona dolara

  1. "The Tooth Fairy", 6,5 miliona dolara.

  2. "When in Rome", 5,5 miliona dolara

  3. "The Book of Eli", 4,8 miliona dolara

  4. "Crazy Heart" 3,7, miliona dolara

  5. "Legion", 3,4 miliona dolara

  1. "Sherlock Holmes", 2, 6 miliona dolara