Promjena datuma
24

Film "Deadpool 2" u kina stiže ranije nego je prethodno najavljeno

Klix.ba
Fanovi filma "Deadpool" neće morati čekati na nastavak onoliko koliko su očekivali, jer će se film u kinima pojaviti ranije.

Prvobitno je objavljeno da će se film "Deadpool 2" u kinima naći 1. juna, ali je studio 20th Century Fox pomjerio datum pa će prikazivanje filma početi 18. maja.

"Deadpool 2" nije jedini film čiji je datum premijere promijenjen. Poznati studio je pomjerio film "The New Mutants" za skoro godinu dana. Film je prvobitno trebao biti prikazan 13. aprila ove godine, ali će u kina stići tek 22. februara 2019. godine. The Hollywood Reporter piše da su ovi potezi djelomično rezultat namjere da se izbjegnu preklapanja na pojedinim tržištima.

Dugoočekivana adaptacija "Gambita" je također pomjerena sa 14. februara 2019. godine na 7. juni 2019. godine. Promjena je uslijedila nakon što je režiser Gore Verbinski napustio projekt zbog problema s rasporedom.

"Deadpool 2" će se u kinima pojaviti sedam dana prije Disneyjevog filma "Solo: A Star Wars Story". Prvi film "Deadpool" je bio iznenađujući hit u kinima 2016. godine, ali su očekivanja od nastavka mnogo veća.