{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Film "Belvedere" odnio glavnu nagradu festivala u Opuzenu

27.8.2012. u 13:41
0
4
Film "Belvedere" odnio glavnu nagradu festivala u Opuzenu
0
Film "Belvedere" odnio glavnu nagradu festivala u Opuzenu
Minka Muftić preuzima nagradu (Foto: Opuzen Film Festival)
Na jučer završenom drugom Opuzen Film Festivalu film našeg režisera Ahmeda Imamovića "Belvedere" dobio je glavnu nagradu.
Kipić Stjepana Filipovića "Belvedere" je dobio pored hrvatskih filmova "Noćni brodovi", "Čaća" i "Obid", a konkurenti za ovu nagradu prema ocjenama publike bili su i "Imamo papu" te "Željezna dama".

Nagradu je preuzela jedna od glavnih glumica filma, Emina Minka Muftić, koja je u svojoj zahvali s publikom podijelila nekoliko doživljaja sa snimanja filma.

Dodijeljene su nagrade publike i u kategoriji dokumentarnog filma pa je kipić festivala otputovao u Bjelorusiju za film "Dosta! Hoćemo Slobodu!", odnosno u Španiju za kratki film "Limun žuta". Direkcija festivala dodijelila je nagradu za najbolji film koji promiče i tematizira zaštitu ljudskih prava filmu "Ko su te majke" režiserke Irene Daskalove.

Na drugom Opuzen Film Festivalu prikazano je ukupno 70 filmova, od kojih su 10 predstavili njihovi autori, održane su tri radionice i desetak muzičkih nastupa. Festival je u sedam dana posjetilo približno 12.000 ljudi.

Ovo je inače petnaesta međunarodna nagrada koju je "Belvedere" dobio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: