{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Film Angeline Jolie zabilježio uspjeh u BiH, ali i zemljama regije

F
FENA
5.3.2012. u 18:29
0
9
Film Angeline Jolie zabilježio uspjeh u BiH, ali i zemljama regije
0
Film Angeline Jolie zabilježio uspjeh u BiH, ali i zemljama regije
Foto: Sarajevo-x.com
Film "U zemlji krvi i meda" redateljice Angeline Jolie ne samo da je ostvario nenadmašiv uspjeh u BiH i odlične rezultate u Hrvatskoj, već je zabilježio i neočekivano dobre rezultate u Srbiji i Crnoj Gori te izazvao veliki interes publike u Sloveniji, saopćeno je iz Blitz Film i Video distribucije.
Redateljski i scenaristički prvijenac Angeline Jolie polučio je izniman uspjeh u trećoj sedmici prikazivanja u BiH, gdje ga je pogledalo 50.312 gledatelja sa zaradom od 241.519 KM.

U Hrvatskoj je u nešto manje od tri sedmice prikazivanja film pogledalo 29.130 gledatelja, sa Box office rezultatom od 849.721 kuna.

Slavna Oskarovka i jedna od najpopularnijih svjetskih glumica osobno je bosanskoj i hrvatskoj publici predstavila svoj redateljski i scenaristički prvijenac u organizaciji Blitz Film i Video distribucije, te je prisustvovala premijeri u Sarajevu i Zagrebu.

Film je polučio odlične rezultate i u susjednoj Srbiji, Crnoj Gori te Sloveniji. S drugim vikendom prikazivanja film je u Srbiji i Crnoj Gori u totalu ostvario 3.041 gledatelja s ukupnom zaradom od 1.1771.464 dinara.

U Sloveniji, unatoč tome što kao narod nisu spominjani u filmu, zabilježen je veliki interes publike. U manje od dvije sedmice redovne kino distribucije film je pogledalo 4.102 Slovenaca s ukupnim Box office rezultatom od 21.367 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: