{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Film 18-godišnjeg Harisa Samardžića iz Cazina: Političke moćnike boli istina

Klix.ba
25.5.2015. u 13:05
407
9
Film 18-godišnjeg Harisa Samardžića iz Cazina: Političke moćnike boli istina
407
Film 18-godišnjeg Harisa Samardžića iz Cazina: Političke moćnike boli istina
Haris Samardžić, 18-godišnjak iz Cazina, režiser je filma "Hiljadu riječi nakon kiše", koji ukazuje na probleme novinara u našoj zemlji i u svijetu, te novinarstvo koje je pod velikim utjecajem političkog sistema.
''Svjestan sam situacije u našoj državi i razočaran političkim sistemom, a ono što želim pokazati je to da novinarstvo nije zločin. Nekad jednostavno istina boli političke moćnike u Bosni i Hercegovini'', navodi Haris Samardžić, reditelj filma "Hiljadu riječi nakon kiše".

Ističe kako je film alternativnog tipa, te kako "iza filmske ekipe ne stoji niko", a cilj projekta je pokazati medijske (ne)slobode u BiH i širiti borbu protiv korupcije i kriminala političko-policijskih organa.

Priča prati TV-voditelja koji u javnost otvoreno iznosi informacije o političarima i njihovim predizbornim kampanjama koje dobija od svojih izvora, zbog čega biva terorisan, zajedno s kolegama novinarima i urednicima. Politički moćnici su uvrijeđeni njegovim iznošenjima istinitih činjenica u javnost, te sprečavaju njihov rad uz pomoć policijskih službenika.

Snimanje filma je završeno 16. aprila, a premijera će se održati 29. maja 2015. godine od 22:15 u sarajevskom Kinu Meeting Point.

Karta za premijeru košta 8 KM, a dio sredstava od prodanih karata će biti doniran Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH". Karte možete rezervisati putem e-maila [email protected]

Broj mjesta je ograničen, a prodajna mjesta će biti naknadno objavljena.

Pogledajte trailer:


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: