{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Fight Club 2" stiže 2015!

23.7.2014. u 10:08
53
11
"Fight Club 2" stiže 2015!
53
"Fight Club 2" stiže 2015!
Promotivna ilustracija, Dark Horse Comics
Chuck Palahnuik, autor romana "Fight club" ("Klub boraca"), po kojem je snimljen i kultni film, trenutno piše strip, koji je nastavak ovog bestsellera
Iako je prvo pravilo "Kluba boraca" da se ''o Klubu boraca ne govori", ovu informaciju moramo podijeliti s vama - autor Chuck Palahnuik trenutno radi na nastavku svog romana iz 1996, po kojem je snimljen i kultni film.

Zasad, nastavak neće uključivati Brada Pitta u hollywoodskom filmu, već se radi o limitiranoj seriji 10 stripova u izdanju Dark Horse Comics.

Ova izdavačka kuća je objavila kako se radnja Fight Club 2 dešava deset godina nakon završetka iz autorove knjige - u trenutku kad narator shvata da su on i njegov nasilni, manipulativni pratilac Tyler, ustvari ista osoba, te se ponovo povezuje sa Marlom Singer, koja je u međuvremenu bila kidnapovana.

Palahnuik je sam prekrišio osvoje vlastito pravilo o tome da se o "Klubu boraca" ne govori, te je za USA Today otkrio vrlo specifične detalje – u međuvremenu su se Marla i Tyler vjenčali, te žive u, naravno, prilično disfunkcionalnoj porodici, sa 9-godišnjim sinom, Juniorom.

Tyler, koji je tokom odrastanja imao loš odnos sa svojim ocem, također je loš otac svom sinu Junioru, ali se nađe u situaciji kada u okviru projekta Mayhem spasi sinov život.

A što se samog stripa tiče, Palahnuik kaže kako je iskoristio pristup "crtanih filmova", kako bi što bolje oslikao neke od apsurdno komičnih situacija. Dakle, neće sve biti tako crno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: