Open Air program
23

Fantastična drama "Pravo vrijeme" oduševila publiku SFF-a nakon susreta sa Stoneom

Piše: Dž. Č.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jedna od najuzbudljivijih drama 23. Sarajevo Film Festivala, "Pravo vrijeme" braće Josha i Bennyja Safdiea, oduševila je publiku u Ljetnom kinu Reiffeisen. Stotine ljudi uživale su u fantastičnoj priči o pljački bake i spašavanju brata koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Najveći utisak na festivalsku publiku ostavio je glumac Robert Pattison ulogom Conniea kojom je ovaj Britanac, prema mišljenju filmskih kritičara, odigrao životnu ulogu.

Naime, Pattison u filmu kreće na opasno putovanje kroz gradski kriminalni milje kako bi izbavio brata koji je završio u zatvoru zbog neuspjele pljačke banke. U samo jednoj noći, žureći da spasi i brata i sebe, on upada u besmislen vrtlog nasilja i razaranja, savršeno svjestan da im obojici život visi o koncu.

"Pravo vrijeme" je osvojio odlične reakcije publike i u glavnom Takmičarskom programu ovogodišnjeg Cannes Film Festivala.

U filmu se pored Pattisona pojavljuje i sam reditelj Benny Safdie koji glumi Nicka te glumci Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Buddy Duress, Taliah Webster, Peter Verby, Gladys Mathon i američki reper Necro.

SFF