Film/TV
0

"Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" na vrhu američkog box officea

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi nastavak filmske adaptacije Marvelovog stripa "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" debitirao je ovog vikenda na prvom mjestu američkog box officea sa zaradom od 57,4 miliona dolara, što je nešto bolji uspjeh u odnosu na zarađenih 56,1 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja prije dvije godine, saopćeno je u nedjelju iz filmskog studija 20th Century Fox.

U novom nastavku "Fantastic Four" superjunaci-mutanti koje glume Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis i Chris Evans udružuju se sa Dr. Doomom (Julian McMahon) kako bi spriječili Silver Surfera da uništi Zemlju.

Prošlog vikenda na prvom mjestu američkog box officea našli su se neodoljivi George Clooney i Brad Pitt sa hit filmom "Ocean's Thirteen" zahvaljujući zaradi od 19,1 miliona dolara. Nakon samo deset dana prikazivanja novi nastavak filmske franšize osigurao je Warner Brosu zaradu od 69,8 miliona dolara, što znači da je ovaj film na sigurnom putu da zaradi 100 miliona dolara, kao i prethodna dva dijela ove uspješne franšize.

Top deset filmova američkog box office su:

1. "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer", 57,4 miliona dolara

2. "Ocean's Thirteen" 19,1 miliona dolara

3. "Knocked Up", 14,5 miliona dolara

4. "Pirates of the Caribbean: At World's End" 12 miliona dolara

5. "Surf's Up", 9,3 miliona dolara

6. "Shrek the Third", 9 miliona dolara

7. "Nancy Drew", 7,1 miliona dolara

8. "Hostel: Part II" 3 miliona dolara

9. "Mr. Brooks", 2, 8 miliona dolara

10. "Spider-Man 3", 2, 5 miliona dolara