Film/TV
0

Family Centar Ekran donosi hitove "Cezar mora umrijeti" i "Wolverine"

Klix.ba
Program "Evropa u kinu" uz pobjednika Berlinalea, film "Cezar mora umrijeti", i svjetska premijera akcijskog spektakla "Wolverine" na programu Family Centra Ekran.
Filmski program Family Centra Ekran od 25. jula predvodi svjetska premijera šestog po redu nastavka "X-Men" serijala "Wolverine". Legendarni lik iz X-Mena počinje novo epsko putovanje u savremenom Japanu. Wolverine je lik koji se prvi put pojavio 1974. godine i to na posljednjoj stranici stripa "Nevjerovatni Hulk", koji nagovještava njegovo pridruživanje grupi heroja mutanata poznatoj pod imenom X-Men. Uskoro će postati poznat u cijelom svijetu po svojim kandžama od adamantija, moći samoiscjeljenja i divljim napadima bijesa, zahvaljujući kojima je postao zvijezda među superherojima.

Projekcije su svaki dan od 18:30 i 21:15 sati.

Od 25. jula, kao dio mreže 68 zemalja, 673 grada i 1.170 kinodvorana pod pokroviteljstvom Europa Cinemas programa, Family Centar Ekran uvodi stalni programski sadržaj prikazivanja filmova vanholivudske produkcije. Projekcijama pobjednika Berlin Film Festivala "Cezar mora umrijeti" (Cezare deve morire) počinje ljetni ciklus pod nazivom "Evropa u kinu", koji će predstaviti nekoliko izvanrednih i višestruko nagrađivanih evropskih filmskih ostvarenja.

Predstava "Julije Cezar" se završila i glumci su nagrađeni gromoglasnim aplauzom. Svjetla se gase, glumci odlaze sa scene i vraćaju se u svoje ćelije. Svi su oni zatvorenici u najozloglašenijem rimskom zatvoru. Jedan od njih kaže: "Otkad sam otkrio umjetnost, ova ćelija je postala pravi zatvor".

Reditelji Paolo i Vitorio Taviani, kultni autori talijanske kinematografije, proveli su šest mjeseci na probama ove predstave. Njihov film pokazuje kako univerzalnu poruku Šekspirovog djela razumiju i ljudi u ekstremnim životnim uslovima. Nakon premijere, Cezar, Brut i ostali ostaju iza zatvorenih vrata. Svi oni ponosni su i na čudan način dirnuti, kao da je predstava otkrila dubine njihove prošlosti.

Ulaznice za projekcije ciklusa "Evropa u kinu" po cijeni od 3 KM možete pronaći na blagajnama Family Centra Ekran. Jedna ulaznica važi za dvije osobe.

Termini projekcija svaki dan od 17:30 i 19:00 sati.