Film/TV
0

Fahrenheit 9/11 osvojio nagradu američke publike

NINA
Kontroverzni film Fahrenheit 9/11 reditelja Michaela Moorea osvojio je nagradu američke publike (People's Choice Awards) kao najbolji film u 2004.

Mooreov film, u kojem reditelj vrlo oštro kritizira akcije koje je američki predsjednik George Bush poduzeo nakon terorističkih napada na New York i Washington 2001., osvojio je prošle godine i Zlatnu palmu u Cannesu.

Posvećujući nagradu američkim jedinicama koje se bore u inostranstvu, Moore je izjavio da je zadivljen činjenicom da je američka publika upravo njegov film proglasila najboljim. "Volim praviti filmove i ovu nagradu ću shvatiti kao poziv da napravim još filmova poput Fahrenheita 9/11", rekao je Moore primajući nagradu.

Kao najbolji film u kategoriji drame publika je proglasila još jedno kontroverzno ostvarenje, film Pasiju glumca i reditelja Mela Gibsona.

Animirani film "Shrek 2" osvojio je nagrade u nekoliko kategorija, uključujući nagradu za najpopularniji animirani film i najpopularniju komediju, a glumac Eddie Murphey, koji je u filmu pozajmio glas Magarcu (Donkey) proglašen je za omiljenog glumca u animiranim filmovima.

Za najomiljeniju filmsku glumicu proglašena je Julia Roberts, za najpopularnijeg glumca Johnny Depp, dok su za najpopularnijeg glumca i glumicu u akcionim filmovima proglašeni Will Smith i Angelina Jolie.

Titula najpopularnije grupe pripala je bendu U2, dok su za najomiljenijeg pjevača i pjevačicu proglašeni Usher i Alicia Keys.