Evropski dan art kina u Meeting Pointu uz film "Ne ostavljaj me" Aide Begić

Klix.ba
11.10.2018. u 14:49
6
3
Evropski dan art kina u Meeting Pointu uz film "Ne ostavljaj me" Aide Begić
6
Povodom Evropskog dana art kina i prvog dana European Film Challengea u Bosni i Hercegovini, Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine i Kino Meeting Point organiziraju besplatnu projekciju filma "Ne ostavljaj me" Aide Begić.
Film "Ne ostavljaj me" je bh. kandidat za nagradu Oscar. Svjetsku premijeru imao je na Antalija Film Festival prošle godine, a ove godine prikazan je na Sarajevo Film Festivalu u okviru BH Film programa i programa U fokusu. Do danas je obišao desetine svjetskih festivala među kojima i poznati Edinburgh Film Festival.

"Ne ostavljaj me" je priča o boli, potrazi za smislom života i prijateljstvu siročadi. Sirijski dječaci Isa, Ahmed i Muataz žive težak život kao izbjeglice u čarobnom, mitskom turskom gradu Sanliurfa. Film je sniman na autentičnim lokacijama Sanilurfe te sa djecom sirijskim izbjeglicama. Nastao u produkciji kuće Film House iz Sarajeva kao koprodukcija Bosne i Hercegovine i Turske. Rediteljica, scenaristica i producentica filma Aida Begić, montažu potpisuje Redžinald Šimek, direktor fotografije je Erol Zubčević, kostimografkinja Sanja Džeba, a dizajner zvuka Igor Čamo, a producent Adis Đapo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: