Evo zašto Luke Perry nije bio u "In Memoriam" segmentu

Evo zašto Luke Perry nije bio u "In Memoriam" segmentu
2
D
DP
12.2.2020. u 14:42
5
komentara
2

dijeljenja
Evo zašto Luke Perry nije bio u "In Memoriam" segmentu Foto: Printskrin/Youtube/ Nicki Swift
Mnogo ljudi je uznemireno zato što je glumac Luke Perry izostavljen iz ovogodišnje počasti koju Akademija u svom "In Memoriam" segmentu odaje svim preminulim članovima industrije za prethodnu godinu.
Gledatelji smatraju da je Akademija napravila veliku grešku.

"Akademija je primila nekoliko stotina zahtjeva od članova porodica preminulih, ali i kolega iz industrije da se u 'In Memoriam' segment stave njihovi ljudi. Ekskluzivni odbor koji predstavlja svaku granu industrije bira na osnovi vremena koje im je Akademija odobrila. Sve prijave se podnose na Oscars.com i ostaju na stranici tokom cijele godine. Lukeu Perryju i Cameronu Boyceu je odana počast u galeriji na stranici Oscars.com", istaknuli su članovi Akademije, u službenom pismu javnosti.


Nakon što je izostavljen iz "In Memoriam" segmenta, glumčevo ime se počelo pojavljivati i biti u trendu na društvenim mrežama. Obožavatelji su njegov izostanak s prikazanog popisa preminulih članova filmske industrije nazvali nepoštovanjem.


Perryjev rad je uključivao i ovogodišnjeg kandidata za Oscara za najbolji film "Bilo jednom u Hollywoodu". Film je bio nominiran u deset kategorija, donio je prvog glumačkog Oscara glumcu Bradu Pittu za najbolju sporednu ulogu i osvojio je Oscara za najbolju produkciju.

Perry se pojavio u još nekoliko filmova, uključujući originalnu verziju filma "Buffy, ubojica vampira" (1992.) i pet godina kasnije je glumio u naučno-fantastičnom filmu "Peti element" s Bruceom Willisom. U filmu "Osam sekundi" je glumio preminulog jahača bikova Lanea Frosta.

Perry je imao moždani udar i preminuo je 4. marta u 52. godini života.

Obožavatelji su spomenuli i Camerona Boycea koji se pojavio u filmovima Adama Sandlera "Starci" i u filmu "Oko sokolovo" (2008.) sa Shiom LaBeoufom.

Dvadesetogodišnji glumac je preminuo 6. jula nakon iznenadnog napada.


Naravno, bilo je još glumaca za koje gledatelji Oscara smatraju da su se trebali naći u "In Memoriam" segmentu, uključujući i Orsona Beana, Sida Haiga i Tima Conwayja.

Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...