Učila zanat za novu ulogu
0

Eva Mendes se družila s prostitutkama

Sarajevo-x.com
Kako bi se pripremila za novu filmsku ulogu holivudska zvijezda Eva Mendes nije se libila posjete bordelu i druženja sa tamošnjim uposlenicama.

Prostitutke su popularnoj glumici pokazale koji su zahtjevi njihovog posla, a sve to kako bi joj pomogle da se što bolje pripremi za ulogu prostitutke i ovisnice o drogi u filmu "Bad Lieutenant: Port of Call" u kojem glumi zajedno sa Nicolasom Cageom, a koji je sniman u New Orleansu.

Mendesova je pokušala bolje razumjeti ulogu, a razgovor sa djevojkama koje rade u javnoj kući za nju je bilo "iskustvo koje prosvjetljuje", piše magazin TV Movie.

Tridesetpetogodišnja latino zvijezda je otkrila i koliko se radovala radu sa kultnim režiserom Wernerom Herzogom. Ipak, istakla je kako na njegovom snimanju nije bilo onako kako je očekivala.

"Bila sam duboko razočarana. Nije bilo izljeva gnjeva, vriske, luđačkih zahtjeva. Bilo je skoro pa dosadno", ispričala je Eva. Svoj novi film uporedila je sa umjetničkim djelom slikara Pabla Picassa jer je to nešto sasvim različito od posla koji inače obavlja.

"Meni je to kao umjetničko djelo. Kao kad odete u muzej i vidite Picassa. Ne možete u potpunosti dokučiti šta je to, ali znate da vas privlači i prihvatate ga kao umjetnost", pokušala je objasniti zvijezda hita "2 Fast 2 Furious".