"Ništa tu nije fer"
49

Emotivni oproštaj Nikole Koje od Lauševića: Tvoj tragičan primjer je mnogima spasio glavu

N. O.
Foto: Pixsell/Antonio Ahel
Foto: Pixsell/Antonio Ahel
Srbijanski glumac Nikola Kojo oglasio se povodom smrti Žarka Lauševića te se u emotivnoj poruci oprostio od kolege.
Nakon smrti Žarka Lauševića oglasile su se brojne njegove kolege opraštajući se od glumca, a jedan od njih bio je i Nikola Kojo koji je na Instagramu podijelio njegovu fotografiju i svoju poruku.

"Tvoja nesreća je napravila mjesto drugim mladim glumcima. Tvoj tragični primjer je mnogima spasio glavu tih gadnih godina. Tvoj povratak je bio master class umjetnosti svake vrste", započeo je Kojo.

Napomenuo je da ništa tu nije fer: "Jer je tvoj prerani odlazak, kosmička nepravda učinjena čovječanstvu. Zbogom dragi Žare".

Podsjetimo, glumac je preminuo u 63. godini nakon kraće borbe s karcinomom pluća.

Među brojnim njegovim kolegama koji su se oglasili nakon smrti bili su, između ostalih, Milan Marić, Sloboda Mićalović, Branislav Lečić, Dragan Bjelogrlić, Danica Maksimović.

"Ne znam kako se ovo radi, nikada nisam pisao ovako nešto. A je*i ga, i teško mi je. Da li bi prvo trebalo da ti se zahvalim? Da napišem: 'Hvala ti što si bio takav glumac'? Moram prvo da napišem glumac jer sam te zapravo tako upoznao. Kroz uloge. Upoznao kroz uloge?! Kako to naivno zvuči, ali znaš na šta mislim. Možda bi ipak trebalo da napišem: 'Hvala ti što si bio takav kolega.' To zvuči prisnije i intimnije, a i zaista jeste. Morao bih onda obavezno da dodam da si bio divan kolega, pun strpljenja, savjeta i razumijevanja za nas 'balavce'. A to sve znaš, to sam ti sve već rekao. I nisam jedini", poručio je Milan Marić.