{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Emisija 'Društvo znanja' 6. septembra

S
5.9.2008. u 14:04
0
0
Emisija 'Društvo znanja' 6. septembra
0
Emisija 'Društvo znanja' 6. septembra
TV produkcija Fotoart Sarajeva nastavlja sa realizacijom serijala 'Društva znanja' od subote, 6. septembra. Emisija 'Društvo znanja' jedinstvena je na medijskom prostoru BiH jer se jedina bavi znanjem, naukom i informacionim tehnologijama kao bitnim odrednicama današnjih modernih društava. Cilj je popularizirati znanje kao jedini mogući put napretka i uspjeha Bosne i Hercegovine.
U petom izdanju emisije govori se o Drugom kongresu naučnika iz BiH i dijaspore, predstavlja, za naše uslove, revolucionarni zaokret u poslovanju BH Telekoma koji objedinjuje ponude sve tri mreže i uvodi po prvi put u našoj zemlji, televiziju baziranu na internet protokolu – IPTV.

Iz oblasti svjetskih tehnoloških dostignuća ovaj put obrađuje se tematika izrade gigapiksel fotografija. Ekipa emisije bila je i na promociji prve generacije diplomanata Sarajevske škole za nauku i tehnologiju koja je dobila diplome uglednog londonskog Univerziteta Buckhingam. Biće predstavljen i uspješni sarajevski doktor Zoran Galić koji se na prestižnom UCLA-u u Los Anđelesu bavi istraživanjem ljudskih embrionalnih ćelija.

Od ovog izdanja emisije svi gledaoci mogu učestvovati i u nagradnoj igri te osvojiti vrijedne nagrade moderne tehnologije poput web kamere, blutooth-a, USB sticka i drugih.

Emisija 'Društvo znanja' na programu u subotu u 16 i 30 sati, te reprizno u nedjelju u 10 i 30 sati, na TV OBN.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: