Film/TV
75

Emir Hadžihafizbegović za Klix.ba: Zadovoljan sam ishodom suđenja

Piše: A. B.
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
Glumac Emir Hadžihafizbegović osuđen je danas na kaznu od godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine. Ovo je odluka Općinskog kaznenog suda u Sisku. Hadžihafizbegović za Klix.ba kaže da je zadovoljan ishodom današnje presude.

"Na današnjem suđenju priznao sam krivicu za saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala Ankica Kuduz i moram kazati da sam zadovoljan ishodom suđenja. Sve vrijeme su se korektno ponašali prema meni i na kraju smo se uspjeli 'nagoditi' za nesreću koja se desila prije dvije godine. Cijeli pravosudni postupak protekao je u najbolje redu", kazao nam je glumac.

Istaknuo je također da mu je mnogo bitan korektan odnos koji je ostvario s porodicom stradale Ankice Kuduz, te da ni druga strana nije imala ništa protiv ishoda suđenja.

Inače, bh. glumac osuđen je na godinu dana zatvora, na četiri godine uslovno, što znači da će u slučaju počinjenja istog krivičnog djela ići u zatvor godinu dana.

Podsjećamo, nesreća se dogodila 12. oktobra 2014. godine na autocesti A3 kod mjesta Bročice, a kasnijim vještačenjem je ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu i izazvao saobraćajnu nesreću.