Nije joj bilo lako
11

Emilia Clarke kaže da nije znala da će u "Igri prijestolja" imati scene bez odjeće

L. R.
Emilia Clarke podijelila svoje iskustvo (Foto: EPA-EFE)
Emilia Clarke podijelila svoje iskustvo (Foto: EPA-EFE)
Emilia Clarke nedavno je izjavila kako nije znala da je na snimanju "Igre prijestolja" očekuju scene u kojima mora biti bez odjeće.
Budući da je tek završila školu glume, Emilia Clarke navodno nije znala za intimne scene uključene u posao. Iako se izravno uhvatila u koštac s izazovom, Clarke je otkrila da je blagoslovljena što dijeli scene s glumcem Jasonom Momoom. Govoreći o svom kolegi, Emilia Clarke je imala samo pohvale za zvijezdu "Aquamana".

“Plakao je više od mene. Tek sada shvaćam koliko sam imala sreće s tim, jer je to moglo proći mnogo, mnogo gore. Bio je tako ljubazan i pažljiv i brinuo se o meni kao ljudskom biću”, izjavila je glumica.

Glumica je tumačila lik plašljive i uplašene Daenerys Targaryen tokom prve sezone "Igre prijestolja", dok je Jason Momoa glumio opasnog Khala Droga.

Ova tridesetšestogodišnja glumica pati od aneurizme mozga i tvrdi kako bi teško mogla nastaviti drugu sezonu bez pomoći Jasona Momoe. Glumica je nekoliko puta izjavila kako je patila od napadaja gubitka pamćenja na snimanjima druge sezone.