Jednoglasnom odlukom
102

Elma Tataragić imenovana za novu predsjednicu Udruženja filmskih radnika u BiH

E. Sk.
Elma Tataragić nova je predsjednica Udruženja filmskih radnika u BiH (UFRuBiH), odlučeno je danas jednoglasno na izbornoj Skupštini koja je održana u dvorani kina Meeting Point u Sarajevu.

Uz prisustvo velikog broja članova, filmskih autora i producenata, predsjednica UFRuBiH Ines Tanović je nakon uvodnih riječi upoznala prisutne sa dnevnim redom Skupštine, koji je jednoglasno usvojen.

Novi predsjednik Nadzornog odbora je Jovan Marjanović, a članovi Upravnog i Nadzornog odbora su Ines Tanović, Nedžad Begović, Predrag Solomun, Armin Hadžić, Tina Šmalcelj i Nermin Hamzagić.

"Imponira mi da budem na čelu Udruženja filmskih radnika u BiH, ali je naravno i velika odgovornost. No, obaveza nas koji se bavimo filmom jeste da preuzmemo tu vrstu odgovornosti. Udruženje ima svoj ustaljeni rad koji se mora pratiti, niz projekata kojima se bavi, između ostalog i ostvarivanjem autorskih prava, što su ujedno i naši ciljevi", kazala je za naš portal Tataragić.

Skupština je nakon toga, također jednoglasno, usvojila i promjene Statuta, kojim je on usaglašen sa prethodno usvojenim aktima.

Nakon upoznavanja članstva sa planom djelavanja u narednom periodu, članovi i članice Skupštine su vodili konstruktivnu diskusiju o ostalim aktuelnim i akutnim pitanjima bitnim za rad Udruženja.