Utjelovila glavni lik
81

Ellen Pompeo se nakon 19 sezona oprašta od "Uvoda u anatomiju", podijelila i emotivnu poruku

I. B.
Zgode Meredith Grey i njenih kolega u seriji pratimo već 19 sezona (Foto: Instagram)
Zgode Meredith Grey i njenih kolega u seriji pratimo već 19 sezona (Foto: Instagram)
Američka glumica Ellen Pompeo, koja se proslavila ulogom Meredith Grey u seriji "Uvod u anatomiju", odlučila se oprostiti od ovog projekta nakon dugih 19 sezona snimanja, a tom prilikom uputila je i emotivnu poruku svojim fanovima.

Serija originalnog naziva "Grey's Anatomy", koja se emitira već godinama unazad, u novim nastavcima vratit će se bez glavnog i mnogima omiljenog lika - liječnice Meredith Grey.

Ellen Pompeo, koja je utjelovila Meredith, najavila je već ranije da bi njena uloga u seriji mogla završiti, a sada se emotivnom objavom na Instagramu oprostila od svojih fanova.

"Vječno sam zahvalna zbog ljubavi i podrške koju ste pružili meni, Meredith Grey i ovoj seriji kroz 19 sezona! Kroz sve to, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez najboljih obožavatelja na svijetu. Svi ste učinili ovaj put tako zabavnim i ikoničnim. Volim vas i cijenim do neba", napisala je Pompeo.

U svojoj objavi, istakla je i kako ovo nije kraj njenom pojavljivanju u seriji, te da se njen lik svakako namjerava ponovo pojaviti u pojedinim epizodama.

"Ovo vam nije prvi put na rollercoasteru... znate da se serija mora nastaviti, a ja ću se sigurno se vratiti u posjetu", dodala je glumica.

U komentarima ispod objave javili su se brojni fanovi glumice, kao i kolege iz serije, među kojima je i glumica Kate Walsh.

"Volim te i obožavam, uvijek i zauvijek. Ovo nije zbogom, samo 'vidimo se kasnije', lutkice", napisala je glumica koja je u seriji utjelovila lik Addison Montgomery.

Mnogi su Pompeo poželjeli sreću, ali i pisali kako će im odsustvo njenog lika obesmisliti gledanje daljnih nastavaka serije.

Inače, da bi Pompeo mogla ubrzo napustiti seriju nagoviješteno je i u promo traileru za nastavak epizoda čije je emitiranje zakazano za februar 2023. Prikazano je kako Meredith razmatra da napusti Seattle, gdje je osnovala porodicu i izgradila karijeru, a život nastavi u Bostonu.

Jesenjem finale serije, koja je trenutno dogurala do 19. sezone, donijelo je još jedan bolan zaokret za likove, ali i gledatelje. Naime, Meredithina prošlost i drage uspomene nestaju u plamenu, kada je kuća njene majke - ujedno jedna od glavnih lokacija tokom svih sezona - oštećena u požaru.

Pompeo je prošle godine u augustu otkrila i kako bi mogla okončati svoju glumačku karijeru nakon što se završi "Uvod u anatomiju", izjavivši da više nije tako uzbuđena zbog novih uloga i glume.

Glumica je jedna od najbogatijih na svijetu, a podaci iz 2019. godine otkrili su kako je zarađivala i do 22 miliona dolara godišnje za ulogu od koje se sada odlučila oprostiti.