Ima druga interesovanja
243

Ellen Pompeo razmišlja o završetku glumačke karijere nakon posljednje sezone "Grey's Anatomy"

N. O.
Ellen Pompeo (Foto: Twitter)
Ellen Pompeo (Foto: Twitter)
Ellen Pompeo je u nedavnoj epizodi podcasta "Ladies First with Laura Brown" otkrila kako bi mogla okončati glumačku karijeru nakon što se serija "Grey's Anatomy" završi. Istaknula je da nema želju sjediti u prikolicama u 23:00 sati i čekati na snimanje te kako je to posao za mlađe ljude.

"Ne kažem da više nikada neću glumiti, vrlo je moguće, ali nisam previše uzbuđena što ću nastaviti svoju glumačku karijeru", otkrila je Pompeo.

"Iako nisam imala milion različitih uloga, osjećam se kao da sam to odradila", nastavila je Pompeo.

Dodala je kako nije oduševljena što nastavlja manje glamurozan dio posla poput sjedenja u prikolicama, putovanja okolo, snimanja ovoga u Atlanti, snimanja u Vancouveru...

"Nemam želju sjediti u prikolicama u 23:00 navečer i čekati da snimim scene i da mi pokucaju na vrata i kažu mi kada mogu pojesti ručak", rekla je Pompeo te dodala: "Znate, to je za mlade u srcu. To je za mlade!"

Ellen ima 51 godinu i bila je protagonistica u ABC-ovoj seriji "Grey's Anatomy" cijelih 17 sezona tumačeći lik Meredith Gray. U maju je objavljeno da će serija imati još jednu sezonu.

Još 2018. godine Pompeo je s ABC-om pregovarala o ugovoru od 20 miliona dolara godišnje kako bi ostala u seriji, što je uključivalo 575.000 dolara po epizodi plus bonus za potpisivanje i pomoćni kapital za ulogu izvršnog producenta.

Prema vijestima o obnovi ugovora Hollywood Reportera iz maja 2021., pregovori za 18. sezonu rezultirali su povratkom "bogatog novog dogovora", koji je uključivao još jedno povećanje plate i učvrstio njen status glumice s najvećom zaradom u dramskoj seriji.

Pompeo je u podcastu rekla da njeno interesovanje više leži u poslovnom svijetu.

"U ovoj sam fazi poduzetnija", rekla je te pojasnila: "Uzbuđena sam zbog ulaganja u preduzeća i pokretanja posla. To je područje rasta zbog kojeg sam uzbuđena, koristeći svoj mozak na drugačiji način."