Popularna dr. Grey
46

Ellen Pompeo je jedna od najplaćenijih glumica na svijetu, njeno bogatstvo je ogromno

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ellen Pompeo je nakon dva desetljeća u industriji zabave i uloga u filmu Uhvati me ako možeš (Catch me if you can), seriji Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy) i muzičkom spotu "Bad Blood" Taylor Swift, postala jedna od najplaćenijih TV glumica na svijetu i sebi osigurala bogatstvo koje se ne može prebrojiti.

Kako je Ellen došla do bogatstva?

Nakon početka glumačke karijere i uloge "Uznemirene djevojke" u filmu za koji vjerovatno nikada niste čuli, Ellen sada zarađuje 20 miliona dolara svake godine za ulogu liječnice Meredith Grey u TV seriji Uvod u anatomiju (Forbes kaže da je u 2019 . godini zaradila 22 miliona dolara).

Ali ona te milione nije samo dobila. Osim što je naporno radila, morala je ići čak do vrha ABC-a kako bi ih uvjerila da zaslužuje više.

"Kada su vaše lice i vaš glas dio nečega što je generiralo tri milijarde dolara jednoj od najvećih korporacija na svijetu, počinjete razmišljati da i vi zaslužujete dio toga", kaže Ellen.

Jedna od najboljih stvari kada je riječ o glumcima, osim činjenice da je Ellen dobro plaćena glumica, su i prihodi koji dolaze dugo nakon što ste snimili nešto. Naime, svaki put kada se neki od njenih filmova ponovo prikazuje, ona dobiva još novca.

Osim što je koproducentica na Station 19, spin offu popularne serije Uvod u anatomiju, Ellen također radi iza scene na showu za svoju produkcijsku kuću.

Da, ona ima i svoju produkcijsku kompaniju.

Osim toga, kako prenosi Cosmopolitan, sklopila je i veliki ugovor s Amazonom za dramu o američkim modnim kreatorima, a radi i kao Instagram influencer kako bi zaradila dodatni novac, promovirajući etičke proizvode, poput proizvoda za bebe na biljnoj bazi.

Naravno, to nije sve.

Izgleda da slavni imaju kuća onoliko koliko običan građanin ima cipela. Između augusta 2017. i aprila 2018. godine, Ellen i njen suprug stavili su na prodaju svoje tri kuće. S obzirom na to da su sve kuće na ekskluzivnim lokacijama poput Hollywood Hillsa i Sag Harboura, samo za jednu od kuća dobili su 2,08 miliona dolara.

Prema navodima Celebrity Net Wortha, Ellen vrijedi fantastičnih 70 miliona dolara, što je mnogo više od, na primjer, bogatstva Kourtney Kardashian, koje se procjenjuje na 45 miliona dolara.