Voditeljica uzbuđena
1

Ellen DeGeneres uskoro počinje snimati stand-up specijale za Netflix

Klix.ba
Ellen DeGeneres (Foto: EPA)
Ellen DeGeneres (Foto: EPA)
Poznati američki servis za online stream multimedijskih sadržaja Netflix dosad je isplatio velike količine novca za prikazivanje stand-up specijala poznatih komičara, a koliko je ova mreža napredovala u odnosu na konkurente svjedoči i to što su uspjeli angažirati poznatu voditeljicu Ellen DeGeneres za stand-up komedije.

DeGeneres je rado prihvatila ponudu iako već 15 godina nije radila stand-up komediju. Kako kaže, zbog toga je posebno uzbuđena.

"Prošlo je 15 godina od kako sam radila stand-up specijale. Čak 15 godina!", izjavila je DeGeneres te dodala: "Sada sam počela pisati nove tekstove. Jedva čeka. Obavještavat ću vas gdje i kada ću snimati svoje Netflix specijale. Uzuđena sam što ih snimam i uzbuđena sam što ćete ih vi gledati."

Netflix nije komentirao detalje ugovora s Ellen, ali pretpostavlja se kako će ona za snimanje biti plaćena blizu 40 miliona dolara. Toliko novca je Netflix dosad isplatio i za stand-up specijale zvijezda komedije Chrisa Rocka, Davea Chappella i Jerrya Seinfelda.

Posljednji stand-up specijal Ellen je radila 2003. godine na HBO mreži kada je osvojila mnoštvo nominacija za Emmy nagradu. Od tada ona vodi poznati The Ellen DeGeneres Show i posudila je glas za glavnog lika u animiranim filmovima "Finding Nemo" i "Finding Dory".