Četvrti dan
774

Ella Dvornik i Daniela Trbović ukrale pažnju na crvenom tepihu SFF-a

Piše: E. Lj.
Foto: N. G./Klix.ba
Ella Dvornik i Charles Pearce (lijevo) (Foto: N. G./Klix.ba)
Na crvenom tepihu četvrte noći 24. Sarajevo Film Festivala zasjla je ekipa filma "Limunada" predvođena rumunskom rediteljicom Ioanom Uricaru, ali i brojne zvijezde iz BiH i regije.

Pažnju javnosti na Festivalskom trgu najviše je privukla kćerka legendarnog hrvatskog muzičara Dine Dvornika i uspješna blogerka Ella Dvornik koja je prošetala u zlatnoj haljini dizajna hrvatskog brenda Hippy Garden.

“Prvi put sam ovdje, nisam nikada bila u Sarajevu. Sutra cu vidjeti malo više grada i pogledati nekoliko filmova. Uvijek sam htjela biti na SFF-u pa je ovo super prilika”, rekla je Dvornik.

Crvenim tepihom su, između ostalih, prošetali hrvatska voditeljica i novinarka Daniela Trbović koju je javnost upoznala u kvizu "Najslabija karika".

“Za mene je SFF kratki maturalac. Bila sam ovdje prije dvije tri godine i uzivam u svemu sto Sarajevo i ovaj festival nude”, rekla je Trbović.

Tu su i hrvatska glumica i članica zirija Judita Franković Brdar, članovi žirija takmičarskog programa igranog filma, članovi žirija za najbolji dokumentarni film, članovi žirija za najbolji studentski film, te režiser Asghar Farhadi.

Tu je svakako i ekipa filma "Limunada".

Nakon defileoa na crvenom tepihu, u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će upriličena regionalna premijera spomenutog filma rediteljice Ioane Uricaru koji se takmiči za nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

"Limunada" je priča o tridesetogodišnjoj samohranoj majci iz Rumunije koja posjeduje privremenu američku vizu i radi kao kućepaziteljica u Americi, gdje upoznaje Amerikanca Daniela i udaje se za njega. Nakon što im se u Americi pridruži njen sin Dragos, čini se da su se u Marinom životu konačno posložile sve kockice. Međutim, Mara se u procesu dobijanja američke useljeničke vize, takozvanog zelenog kartona, na svakom koraku suočava s ljudima koji zloupotrebljavaju vlastitu moć i prisiljena je odgovoriti na teško pitanje – koliko daleko je spremna ići kako bi dobila ono što želi?