Film/TV
0

Elisabeth Taylor se ne plaši smrti

NINA
Filmska diva Elisabeth Taylor (72), svojevremeno proglašena za najljepšu ženu svijeta, otkrila je da ima srčanih problema da jako teško diše i da je bole leđa, ali izjavljuje da se ne plaši smrti.

U jednom od rijetkih intervjua koje daje u posljednje vrijeme, rekla je, kako prenosi agencija AFP, da su doktori nedavno konstatirali da njeno srce ne uspijeva pumpati dovoljne količine krvi.

To stanje, koje je nesalomiva Lis opisala kao "dosadno", neće se popraviti nego će postupno napredovati do fatalnog kraja.

"Moje tijelo je loše napravljeno. Kada se pogledam u ogledalo, vidim samo kvrge i rupe. Postala sam jedna od onih jadnih malih starica iskrivljenih na jednu stranu. Moji rendgenski snimci nagone na luđački smijeh. Liječnici mi stalno govore koliko im je žao što ništa ne mogu uraditi za mene", rekla je glumica u intervjuu magazinu W.

Ipak, nije odustala od angažovanja u borbi protiv AIDS-a, jer, kako je rekla, "postoji u njoj neka opruga koja je primorava da se bori i koja je nikada, srećom, ne napušta".

Elisabeth Taylor, koja se do sada osam puta vjenčavala i čiji je ljubavni život pratio cijeli planet, trenutno živi sama.

Kaže da je konačno naučila tako živjeti, premda dodaje da to što nema životnog suputnika ne znači da je sama.

Društvo joj prave prijatelji, djeca i unuci, i naročito njene uspomene, od kojih su joj najdraže one vezane za život s Mikeom Toddom, koji je poginuo u avionskoj nesreći, i kasnije s Richardom Burtonom.