{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ekskluzivna projekcija bh. filma "Dobar dan za posao" 15. septembra u Mostaru

Klix.ba
13.9.2018. u 10:58
16
0
Ekskluzivna projekcija bh. filma "Dobar dan za posao" 15. septembra u Mostaru
16
Ekskluzivna projekcija bh. filma "Dobar dan za posao" 15. septembra u Mostaru
Nakon pretpremijere na ovogodišnjem 24. Sarajevo Film Festivalu, domaći film "Dobar dan za posao" u režiji i po scenariju Martina Turka bit će prikazan u Mostaru.
Film će biti prikazan u subotu, 15. septembra, u 20 sati na otvorenom, na trgu ispred Kosače, a na projekciji će biti i glumica iz filma Maja Zećo. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Uloge u filmu ostvarili su poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić...

Film je već pozvan na nekoliko svjetskih filmskih festivala, među kojima i u službenu slekciju 23. International Busan Film Festivala u Južnoj Koreji, a mostarska publika ekskluzivno ima priliku ovaj film pogledati u subotu u 20 sati.

Drama “Dobar dan za posao” govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život.


Teaser Trailer - Dobar dan za posao from Obala Art Centar on Vimeo.Direktor fotografije filma je proslavljeni hrvatski snimatelj i reditelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić. “Dobar dan za posao” je Turkov drugi igrani film, a slovenački reditelj trenutno radi na trećem.

Film Martina Turka, koprodukcija BiH, Turske i Slovenije, nastao je u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva. Produciran je u okviru produkcijske sheme za cjelovečernji film Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), koju su 2016. pokrenuli Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT).

Projekcija filma u Mostaru održava se u okviru projekta “Sunčana strana Federacije BiH 2018”, koji zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara. Projekt sufinansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a cilj mu je promocija kulture i turizma.

U okviru projekta, danas će u 20 sati biti prikazan film “Los Bando”, a u petak, 14. septembra, u 20 sati film “Whitney” o čuvenoj Whitney Houston. Sve projekcije održavaju se ispred Kosače uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: