Film/TV
0

Ekran Zenica donosi tri nova filmska ostvarenja

Film Jasmile Žbanić "Za one koji ne mogu da govore", "Gravitacija (3D)" i "Utrka života" od 3. oktobra se nalaze na programu kinodvorana u Zenici.
Svjetskom premijerom trilera "Gravitacija" (Gravity), snimljenog u vrhunskoj digitalnoj 3D tehnici, otvaramo novu filmsku sedmicu kino dvorana Family Centra Ekran. Doktorica Stone (Sandra Bullock), odlazi na svoju prvu misiju u svemir sa iskusnim astronautom Mattom Kowalsokim (George Clooney), kojem je ovo posljednji let. Međutim, prilikom rutinske svemirske šetnje dogodi se katastrofa i Stone i Kowalski se odvajaju od shuttlea, lebdeći bespomoćno u beskrajnu tamu… Zaglušujuća tišina govori im da je veza sa Zemljom prekinuta, kao i svaka nada za spas. Strah prerasta u paniku dok se nivo preostalog kisika smanjuje sa svakim novim udahom. Jedini put za spas zastrašujuće je prostranstvo svemira.

Termini projekcija svaki dan od: 16:00, 18:00 i 20:00 sati.

Novi film nagrađivane bh. rediteljke Jasmile Žbanić "Za one koji ne mogu da govore“ našao se u programu "Special Presentation" Toronto FIlm Festivala zajedno sa ostvarenjima vodećih svjetskih filmaša što je svakako novi veliki uspjeh naše autorice, a ove sedmice ga možete pogledati i na programu kino dvorana u Zenici. Umjesto da, kao i svi drugi, otputuje na Fidži, Kym, turistkinja iz Australije, odlučuje posjetiti Bosnu. Slijedeći upute iz turističkog vodiča, odlazi u Višegrad, gradić na granici između Bosne i Srbije natopljen historijom. Nakon besane noći u "romantičnom" hotelu Vilina vlas, Kym saznaje šta se tu događalo tokom rata. Ona više nije obična turistkinja – ovo iskustvo zauvijek će joj promijeniti život.

Termini projekcija svaki dan: 18:30 i 20:30 sati.

Spektakularnu ekranizaciju nemilosrdnog rivalstva između Jamesa Hunta i Nikija Laude (Natalie Dormer i Chris Hemsworth), "Utrka života" (Rush) potpisuje proslavljeni režiser i Ron Howard. Smješten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1, ovaj film predstavlja nevjerojatnu priču o rivalstvu zgodnog engleskog playboya Hunta i austrijskog perfekcionista Laude. Film nas osim na staze, vodi i u privatan život i zakulisna događanja utrka. Prvenstveno prikazuje dva vozača koji se dovode do ruba fizičke i psihičke izdržljivosti, u utrci u kojoj nema prečice do pobjede, a jedna greška znači smrt.

Termini projekcija svaki dan od: 21:00 sat.