Film/TV
0

Ekran filmsku sedmica otvara trilerom "Neprijatelj pred vratima"

Klix.ba
Zenički Multiplex Ekran novu filmsku sedmicu otvara napetim trilerom "Neprijatelj pred vratima" (Homefront), u kojem najveći akcijski glumci Stallone i Statham ponovo sarađuju.

Bivši agent za suzbijanje narkotika s porodicom seli u mirni gradić. Idila traje kratko, jer će biti prisiljen sukobiti se s bandom krijumčara droge i kraljem metha.

Termini projekcija svaki dan od 20:00 sati, a petkom i subotom dodatni termin i od 22:00 sata.

Režiser Laurent Cantet nam donosi djevojke koje su rušile američki san. Adaptacijom novele Joyce Carol Oates pod nazivom "Foxfire: Ispovjedi ženske bande". Ovo je priča o nekoliko otuđenih tinejdžerki, iz malog gradića u New Yorku 50-tih godina koje reaguju na mržnju prema ženama zajedno čineći nasumično djela vandalizma i nasilja. Ljepota postavke filma je u tome što je režiser angažirao grupu amaterki da glume članice bande.

Termini projekcija svaki dan od 18:30 i 21:00 sati

Za najmlađe posjetioce ove sedmice smo u pripremili novo sinhronizovano animirano ostvarenje "NIko 2: Mali brat, velika nevolja". Prije Božića jelen Niko ima pune ruke posla. Mora da podnese drugo vjenčanje svoje mame a i dobija zadatak da vodi računa o svom malom polu-bratu.

Termini projekcija svaki dan od 15:00 sati, a subotom i nedjeljom dodatni termin od 13:00 sati

Jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih rock bandova u povijesti donosi nam potpuno novo kino iskustvo prepuno spektakularnih izvedbi uživo. U ovom filmu muzika nas vodi kroz seriju 3D događaja koji obiluju ikonografijom Metallice. "Metallica Through the Never 3D" je priča o nepoznatom mladiću i koncertu u rasprodanoj areni oduševit će nas iznimnim izvedbama, pirotehničkim efektima i nevjerojatnim prizorima koji su nastali istovremenom upotrebom 24 kamere.

Termini projekcija svaki dan od 16:00, 18:00 i 19:30 sati