Najavni video
96

Ekipa Grand Toura pripremila "Halfa Romeo" za slavne goste

Klix.ba
Ekipa popularne automobilističke emisije The Grand Tour, voditelji Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond, pripremili su "specijalni" automobil za svoje slavne goste. Taj automobil je prikazan u novom najavnom videu druge sezone.

Novi najavni video druge sezone Grand Toura objavljen je na zvaničnom kanalu emisije na YouTubeu. Clarkson, May i Hammond su razgovarali o slavnim ličnostima. Poznato je da su u prvoj sezoni slavne ličnosti u dijelu emisije Celebrity Brain Crash uvijek "stradale" prije nego su uspjele ući u šatorski studio. Zbog navodnih pravnih problema s BBC-jem, The Grand Tour nije mogao raditi intervjue, jer bi takav koncept bio suviše sličan s prethodnom emisijom popularnog trojca, koja se zove Top Gear.

Sada se čini da je Celebrity Brain Crash izbačen iz kocepta emisije, što Clarkson nagovještava u videu. Nakon kratkog razgovora s kolegama, on je prerezao automobil Alfa Romeo napola, a plan je da ga takvog slavne ličnosti voze po stazi. Da li će to zaista biti praksa, još uvijek nije poznato. S druge strane, očigledno je da će se slavne ličnosti od druge sezone pojavljivati u emisiji te da neće "ginuti".

Druga sezona donosi i druge promjene, a među njima je to što više neće biti "Amerikanca". Poznato je i da je pokretni studio trajno smješten u Engleskoj.

Prva epizoda druge sezone Grand Toura će biti emitovana 8. decembra na Amazon Primeu.