U Cinestaru
0

Ekipa filma "Praznik rada" Pjera Žalice večeras u Zenici

I. S.
Film "Praznik rada" Pjera Žalice će večeras u 20 sati biti prikazan u Cinestaru u Zenici.

Publiku će pozdraviti ekipa filma. Film je sinoć je prikazan u CineStaru Tuzla, a na projekciji su bili Pjer Žalica, producenti Aida Huseinović i Rusmir Efendić, glumci Jasna Žalica, Vedran Đekić i Damir Kustura te članovi ekipe iz Tuzle, glumac Mirza Mujagić i muzičar Edvin Hadžić, koji je imao značajnu ulogu u nastajanju originalne muzike filma.

"Obilazak nekoliko gradova u BiH sa ovim filmom je stvarno predivno iskustvo koje ću dugo pamtiti. Susret s publikom nakon što smo napravili film je kapital koji zauvijek ostaje uz nas. Jako mnogo mi znači sve ovo. Publika divno reaguje na film i veliko je kada nakon projekcije čujemo 'Hvala što ste napravili ovakav film!' Zahvaljujem se svima koji su došli i koji će doći da pogledaju to što smo moje kolege i ja i cijela ekipa filma napravili“, izjavila je glumica Jasna Žalica nakon projekcije u Tuzli.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.

Radnja filma prati Armina, koji se nakon deset godina rada u Njemačkoj, vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. Ali Fude nema. Komšije kažu da je uhapšen, ali niko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok komšiluk želi proslaviti Praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.

"Praznik rada" nastavlja svoj život u bh. kinima. Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina. Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Linkovi za online kupovinu ulaznica: CineStar, Cineplexx Sarajevo, Cineplexx Mostar, Meeting Point Sarajevo.