U 20 sati
0

Ekipa filma "Praznik rada" Pjera Žalice večeras u Tuzli

I. S.
Ekipa filma "Praznik rada" reditelja Pjera Žalice večeras će pozdraviti publiku u Tuzli na projekciji u CineStaru Tuzla koja počinje u 20 sati.

Svečana projekcija u Tuzli uslijedit će nakon projekcija s ekipom filma u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

"Prikazivanje filma 'Praznik rada' u kinima širom Bosne i Hercegovine nam predstavlja ogromnu radost. Film se pravi da bi se gledao, a ako se gleda u kinu, to je baš prava stvar. Naš film, pred našom publikom, u kinu - to je potpuno fantastično", izjavio je Žalica.

Radnja filma prati Armina, koji se nakon 10 godina rada u Njemačkoj, vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. No, Fude nema. Komšije kažu da je uhapšen, ali niko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok komšiluk slavi praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/channel/UCMoB71X5mmlKV0q9ri4q2pQ[/YOUTUBE]

U filmu glume: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina. Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Linkovi za online kupovinu ulaznica: CineStar, Cineplexx Sarajevo, Cineplexx Mostar, Meeting Point Sarajevo.