Film/TV
0

Edward Norton će biti novi Hulk

Sarajevo-x.com
Edward Norton; Foto: Reuters
Edward Norton; Foto: Reuters
Glumac Edward Norton koji je bio nominiran za Oskara, treba da se pojavi u glavnoj ulozi u predstojećem filmu "Incredible Hulk". Proslavljeni glumac je poznat po ulogama poput onih u filmovima "The People Vs. Larry Flynt", "The Illusionist", "The Painted Veil" i "American History X".

Čini se da Norton postaje otvoreniji i za neke mainstream projekte. Posljednji glumac koji je igrao ulogu Brucea Bannera je bio Eric Banna, koji je glumio u filmu "Hulk" iz 2003. godine, a koji je režirao Ang Lee.

Studio Marvel je potvrdio da je datum izdavanja narednog filma o Hulku 13. juni 2008. godine, a režirat će ga Louis Leterrier, redatelj filma "Transporter".

Film iz 2003. godine je privukao brojnu publiku, ali nije uspio postići uspjeh na box-officeu kao ostali naslovi Marvela – "Spider-Man", "X-Men" i "Ghost Rider". Nova verzija Hulka će biti manje ozbiljna od prethodne i više u skladu sa atmosferom stripa.

Film će se fokusirati na Brucea Bannera, koji je u bijegu i koji pokušava da pronađe lijek za svoje "stanje" u kojem postaje zeleno čudovište. Scenarista je Zak Penn, koji potpisuje i "X-Men" franšizu.

"Edward Norton je rijedak talent i jedan od glumaca koji se najbolje transformira u Hollywoodu", izjavio je za magazin Variety produkcijski predsjednik studija Marvel, Kevin Feige. "Njegova sposobnost da se transformira u određenu ulogu ga čini idealnim izborom za karaktere Brucea Bannera i Hulka".

Među posljednjim Nortonovim filmovima su bili "The Illusionist", romantična drama u kojoj on igra mađioničara koji koristi svoju magiju da bi bio sa ženom za kojom žudi (Jessica Biel). Tu je i film "The Painted Veil", adaptacija romana W. Somerset Maughama iz 1925. godine, gdje igra zajedno sa glumicom Naomi Watts.