Novi projekti
79

Eddie Murphy najavio povratak komediji

M. A.
Eddie Murphy, glumac kojeg već dugo nema u javnosti, radi na nekoliko novih projekata, a stand-up turneja je samo jedan od njih, piše CNN.

"Sljedeće godine idem na turneju, napravit ću stand-up", otkrio je legendarni Murphy dok je govorio u Netflixovom podcastu "Present Company with Krista Smith".

Iako nema informacijama o mjestu i vremenu održavanja stand-upa te iako nije najavljena službena turneja, on je rekao kako će improvizacijom, direktno na pozornici razrađivati materijal za svoj show.

To je samo dio planova koje Eddie Murphy planira realizirati u skorijem periodu. Njegov novi film "Dolemite Is My Name", u kojem glumi također komičara Rudyja Ray Moorea, prikazuje se na Filmskom festivalu u Torontu.

Isto tako, on bi trebao biti i domaćin showa "Saturday Night Live" u decembru. To će mu biti prvi put da bude domaćin humorističnog late night showa još od 1984. godine, a pojavit će se i u filmu "Coming To America".

Murphyjeva komedija "Raw" iz 1987. godine zaradila je više od 50 miliona dolara i ona se smatra jednim od njegovih najuspješnijih projekata u karijeri, a 2011. godine je rekao da ga više ne zanima snimanje porodičnih filmova te se u tom periodu i povukao iz javnosti.