Film/TV
0

Eastwood ponovo u ulozi Prljavog Harryja?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Ako ste se ikada zapitali da li će se hollywoodski veteran Clint Eastwood pokoriti današnjim trendovima u filmskoj industriji, imamo novost za vas. Slavni američki glumac i reditelj je nedavno kazao kako repriziranje kultne uloge nije nemoguća misija.

U intervjuu za MTV Clint Eastwood je priznao kako misli da je prestar za novu filmsku avanturu Prljavog Harryja, ali kako ne bi ipak mogao tako lako odbiti dobro osmišljen projekat.

"Imam 78 godina i već u toj dobi ste davno pezionisani, ako ste pripadnik policijskih snaga", prokomentarisao je peterostruki dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar.

"Morao bi postojati dobar scenarij. Ako bi se neki mitski pisac pojavio niotkuda i ako bi to bila najbolja stvar na planeti, svakako bih morao razmisliti o tome", iskreno je kazao reditelj filma "Million Dollar Baby", koji je 2005. godine osvojio Oscara za najbolji film.

"To je bio jedan period mog života, a od tada sam radio mnogo drugih stvari. Nisam siguran da bih želio ponovo biti Prljavi Harry, ali ko zna?"

Clint Eastwod je još otkrio kako mu je uloga detektiva Harolda Francisa Callahana ponuđena tek nakon što je Frank Sinatra zadobio povredu ruke te nije mogao držati svima dobro poznati pištolj.