Box office
0

"Eagle Eye" vodeći odmah nakon premijere

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Akcijski triler s elementima misterije, "Eagle Eye", nakon prvog pojavljivanja u kanadskim i kinima u SAD-u, postao je najgledaniji ovog vikenda. Od petka do nedjelje, film u kojem glumi mladi Shia LeBeouf, zaradio je 29,2 miliona američkih dolara.

Prema podacima studija Paramount-DreamWorks, ovo je drugi put da se film mladog LaBeoufa i režisera D.J. Carusoa odmah nakon premijere popne na vrh box office-a. Isti slučaj desio se 2007. sa filmom "Disturbia", a ovaj mladić je zapaženu ulogu odigrao u "Transformersima" sa Megan Fox, kada je postalo jasno da je Shia na dobrom putu da postane jedna od većih holivudskih zvijezda.

Radnja trilera "Eagle Eye" prati dvoje stranaca (LaBeouf i Michelle Monaghan) koji postanu pijuni misteriozne žene koju nikada nisu upoznali, ali koja zna svaki njihov pokret. Kada shvate da ih iskorištava za produbljenje zavjere oko političkog atentata, moraju se udružiti kako bi je nadmudrili prije nego što ih smakne. Scenaristi su John Glenn i Travis Wright, a projekat je okupio i slavna imena poput Billyja Boba Thortona, Roosario Dawson, Shia LaBeoufa i Michelle Monaghan.

"Eagle Eye" u svjetsku kinodistribuciju kreće 3. oktobra 2008. godine.

Na drugom mjestu, sa zarađenih 13,6 miliona od prodaje ulaznica našla se Warner Brosova romantična drama "Nights in Rodanthe" sa Richardom Gereom i Diane Lane u glavnim ulogama.

Prošlosedmični najgledaniji film "Lakeview Terrace" zbačen je na treću poziciju, a ovo je deset najgledanijih prethodnog vikenda:

  1. "Eagle Eye", 29,2 miliona;
  2. "Nights in Rodanthe" 13,6 miliona;
  3. "Lakeview Terrace", 7 miliona;
  4. "Fireproof", 6,5 miliona;
  5. "Burn After Reading", 6,2 miliona;
  6. "Igor", 5,5 miliona;
  7. "Righteous Kill", 3,803 miliona;
  8. "My Best Friend's Girl", 3,8 miliona;
  9. "Miracle at St. Anna", 3,5 miliona;
  10. "Tyler Perry's the Family That Preys", sa zarađenih 3,2 miliona američkih dolara.