Onepoll.com
0

"E.T" najbolji dječiji film svih vremena

Sarajevo-x.com
Film E.T, topla priča o prijateljski nastrojenom vanzemaljcu koji se nađe zarobljen na planeti Zemlji, proglašen je najboljim filmom za djecu ikad napravljenim. Ovim je pobijedio i popularnost takvih blockbustera kakvi su moderni filmovi "Shrek" ili "Finding Nemo", koji su također bili dio velikog istraživanja koje je proveo web site onepoll.com

Ovaj klasik iz 1982.godine kojeg je režirao Steven Spielberg, i kojim je lansirana holivudska karijera danas poznate glumice Drew Barrymore, postao je poznat po jednoj rečenici - "E.T, phone home".

U filmu jedna grupa djece brine o E.T-u i pokušava da ga vrati na njegovu matičnu planetu.

Drugo mjesto na listi najpopularnijih dječijih filmova svih vremena zauzeo je film "Toy Story", koji je napravio holivudski studio Pixar 1996.godine, a prate ga Disneyev klasik "Mary Poppins", "The Lion King" i "The Wizard of Oz", koji zajedno čine prvih pet mjesta ove top liste.

Predstavnici onepoll.com su objavili da je istraživanje obuhvatilo filmove objavljene tokom proteklih nekoliko decenija i da svi uključeni naslovi imaju nešto posebno u sebi.

"E.T je film oko kojeg se može okupiti cijela porodica kako bi ga gledala i on uvijek može rasplakati nekoga", bio je komentar onepoll.com nakon izbora najboljeg dječijeg filma svih vremena.