|

Dwayne Johnson snima dokumentarac o zatvorenicima koji dobijaju novu šansu

Dwayne Johnson snima dokumentarac o zatvorenicima koji dobijaju novu šansu
8
Klix.ba
23.2.2017. u 17:50
22
komentara
8

dijeljenja
Dwayne Johnson snima dokumentarac o zatvorenicima koji dobijaju novu šansu Foto: EPA
Dwayne "The Rock" Johnson i Seven Bucks produkcija udružili su snage sa 44 Blue produkcijom i HBO-om kako bi snimio dokumentarac pod nazivom "Rock and a Hard Place".
Dokumentarac prati 38 mladih zatvorenika koji ostvaraju pravo na drugu šansu, odnosno, dobijaju priliku da zatvorsku ćeliju zamijene novim početkom u kampu za rehabilitaciju.

S obzirom da se sedam od deset zatvorenika u roku od tri godine od izlaska ponovo vrati u zatvor, cilj da ih boravak u kampu podstakne da uče iz svojih grešaka i postanu konstruktivni članovi društva uz znatno manju vjerovatnoću da će se vratiti u zatvor.

"Želim da svijet vidi važnost ovog programa. Vjerovatno se pitate zašto ovo radim. Kad sam bio vaših godina često sam upadao u nevolju i bivao sam uhapšen. Znam kako to izgleda", kazao je Johnson zatvorenicima.Glumac je često govorio o svojim iskustvima sa kršenjem zakona u tinejdžerskim danima.

"Počeli su me hapsiti kad sam imao 14 godina, zbog tuča, krađa i drugih gluposti koje nisam trebao raditi. Do 17. godine bio sam uhapšen osam ili devet puta", kazao je 44-godišnji glumac.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...