Komedija i horor
2

Dva nova filma u Cinema Citiyju: "Moj pas Patrik" i "Časna"

Klix.ba
Od 6. septembra na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City stižu dva nova filma - komedija "Moj pas Patrik" i horor "Časna".

"Moj pas Patrik" (Patrick) je porodična komedija redateljice Mandie Fletcher, a temelji se na scenariju koji su napisali Vanessa Davies i Paul de Vos. Sarah Francis (Beattie Edmondson) je mlada učiteljica čiji je život pomalo kaotičan. Ono što joj u životu najmanje treba jest briga o nekome. No, Sarina baka ostavi joj nešto što slini, hrče i jede iz kuhinjskog smeća – vrlo razmaženog mopsa Patricka.

U početku, Sarah na svakom koraku nailazi na probleme vezane za Patricka, no kada joj stvorenje kao što je Patrick, uđe pod kožu, njezin život će se početi okretati u drugom smjeru...

"Časna" (The Nun) je horor redatelja Corina Hardya, koji nas uvodi u novo poglavlje najstrašnije filmske franšize. Radnja ovog nastavka je smještena u razdoblje prije "Prizivanja" i "Annabelle".

Kada si časna u Rumunjskoj oduzme život, Vatikan će poslati svećenika i časnu da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu Prizivanja 2.

Pored dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji SF triler "Mračni umovi" od producenta filma "Dolazak" te akcionu komediju "Nemilosrdni plišanci" u kojoj glavne uloge tumeče Melissa McCarthy, Elizabeth Banks...

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi "Ringe Ringe Raja", "Hotel Transilvanija 3 : Praznici počinju" i "Luis i drugari iz svemira".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.