Film/TV
10

"Duh u oklopu" i "Odjednom tata" novi filmovi u Cinema Cityju

Od 30. marta dva nova filmska naslova stižu na program Cinema Cityja.

"Duh u oklopu" (Ghost in the Shell) je akcijska avantura, SF reditelja Ruperta Sandersa, a glavne uloge u filmu tumače Scarlett Johansson, Michael Wincott i Pilou Asbak.

Duh u oklopu baziran je na međunarodno priznatom SF naslijeđu, japanskom animiranom filmu iz 1995. godine kojeg je režirao Mamoru Oshii prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja duha tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela.

Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu jedinicu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je zaustaviti ih, te će se morati suočiti s neprijateljem čiji je jedini cilj uništiti napredak tehnologije Hanka Roboticsa.

"Odjednom tata" (Demain tout commence) je francuska komedija reditelja Hugoa Gelina, glavne likove u filmu tumače Omar Sy, Clemence Poesy i Antoine Bertrand.

Samuel uživa u bezbrižnom životu bez obaveza na francuskoj rivijeri. Sve dok mu Kristin, bivša, ne objavi da je ostala trudna, preda mu curicu i nestane.

Samuel pokušava pronaći Kristin u Londonu, ali je nikako ne uspijeva naći. U međuvremenu tamo nađe i posao kao TV voditelj na lokalnoj televiziji. Tokom godina Samuel postaje pažljiv i nježan, ali još uvijek nekonvencionalan tata maloj Gloriji koja već ima osam godina kada se u njihov život vraća bivša.