CINEA Film Experience
47

Drive-In kino u Gračanici: Ljubitelje filma večeras očekuje projekcija "The Nice Guys"

L. K.
Drive-in cinema Gračanica u ponedeljak je otvorio film "The Gentlemen", a na programu u utorak je "The Nice Guys”, dok se u srijedu prikazuje "Baby Driver".

CINEA Film Experience powered by BH Telecom, nastavlja svoju jesenju filmsku turneju po Bosni i Hercegovini. Nova lokacija je Gračanica, u koju CINEA donosi trodnevni filmski spektakl, a koji organizuje uz pokroviteljstvo Grada Gračanice, Ministarstva kulture i sporta FBiH i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Da je interes publike veliki svjedoči i veliki broj vozila već prvu noć programa gdje je maksimalni kapacitet od 70 vozila veoma brzo bio popunjen.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. Filmovi počinju u 20 sati, a lokacija je igralište iza sportske dvorane “Luke”.

Oduševljenje kinom nisu krili ni mladi ni oni nešto stariji.

"Podesite radio na 94,9 FM. Ova stanica Vam omogućava da film čujete kroz zvučnike automobila i pruža najbolji kvalitet zvuka", poručili su iz CINEA-e.

Projekcije se odvijaju uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera. Gosti ne izlaze iz svojih vozila, tako da ovaj vid kina i dalje predstavlja najsigurniji način gledanja filma.

Organizatori poručuju kako su više nego sretni velikom odazivu publike širom Bosne i Hercegovine. "U vremenu kakvo je donijela pandemija virusa korona bitno je održati dobru i zdravu psihu, a film je sigurno nešto što u velikoj mjeri doprinosi tome. Ono što je bitno, možda i najbitnije, da CINEA u pojedine gradove Bosne i Hercegovine građane vraća filmu i umjetnosti i zahvalni smo što imamo veliku podršku publike ali i lokalnih vlasti i sponzora u toj namjeri", poručili su.

Informacije o novim gradovima i lokacijama Drive-in kina dostupne su na ovoj stranici.