Na parkingu Zetre
7

Drive in kino opet u Sarajevu: Danas na programu "Love the Coopers" i "The Grey"

Dž. L.
Drive in kino
Drive in kino
CINEA Film Experience završava svoju turneju po Bosni i Hercegovini telemach Drive in kinom u Sarajevu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i u nešto skromnijem izdanju.

Nova lokacija Drive in kina je parking Olimpijske dvorane Zetra, a program je otvorio film "Office Christmas Party". Praznično izdanje Telemach Drive-in Cinema Sarajevo održava se od 25. do 27. decembra.

Nižu cijenu ulaznica od 8 KM za projekcije u 17 sati svim građanima poklanja Telemach povodom svog desetog rođendana u Bosni i Hercegovini. Projekcije u 20 sati koštaju 10 KM.

Karte su u prodaji u sistemu kupikartu.ba od 18.12.2020. godine, a dostupne su i na ulazu u kino. Jedna karta važi za jedno vozilo, a ne osobu.

Na rasporedu su neki od najboljih božičnih i novogodišnjih filmova, a raznolikost žanra ponudit će dobru zabavu za sve ljubitelje sedme umjetnosti.

Ovog vikenda na progrmau su: "Love the Coopers" (26.12. u 17 sati), "The Grey" (26.12. u 20 sati), "Daddy's Home" (27.12. u 17 sati) i "Let It Snow" (27.12. u 20 sati).

Ulaz na projekcije je otvoren sat vremena prije početka samog filma, a na lokaciji, na samom ulazu, moguće je kupiti CINEA Snacks&Drinks kako bi ugođaj gledanja filma bio potpun.

"Podesite radio na 94,9 FM. Ova stanica Vam omogućava da film čujete kroz zvučnike automobila i pruža najbolji kvalitet zvuka", poručili su iz CINEA-e.

Projekcije se odvijaju uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera. Gosti ne izlaze iz svojih vozila, tako da ovaj vid kina i dalje predstavlja najsigurniji način gledanja filma.

Organizatori poručuju kako su više nego sretni velikom odazivu publike širom Bosne i Hercegovine.

"U vremenu kakvo je donijela pandemija koronavirusa bitno je održati dobru i zdravu psihu, a film je sigurno nešto što u velikoj mjeri doprinosi tome. Ono što je bitno, možda i najbitnije, da CINEA u pojedine gradove Bosne i Hercegovine građane vraća filmu i umjetnosti i zahvalni smo što imamo veliku podršku publike ali i lokalnih vlasti i sponzora u toj namjeri", poručili su organizatori.

Informacije o novim gradovima i lokacijama Drive-in kina dostupne su na stranici www.cinea.ba.