Od 23. novembra
7

Drama, animirana avantura i komedija novi filmovi u Cinema Cityju

Od 23. novembra drama, animirana avantura i komedija dolaze na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City.

"Stig'o ćale 2" (Daddys Home 2) je nastavak urnebesne komedije u kojoj će Will Ferrell i Mark Wahlber dobiti pojačanje – legendarnog Mela Gibsona.

U nastavku svjetskog hita iz 2015. godine, otac (Mark Wahlberg) i očuh (Will Ferrell) udružili su snage kako bi svojoj djeci priredili nezaboravan Božić.

Međutim, njihov odnos bit će pred velikim izazovom kada Dustyev otac, mačo i šmeker stare škole (Mel Gibson) i Bradov preemotivni tata Dad (John Lithgow) stignu, taman na vrijeme da praznike pretvore u opšti haos.

"Čudo" (Wonder) je drama temeljena na bestselleru New York Timesa, u kojoj glavne uloge tumače Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay...

U filmu August je desetogodišnji dječak koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja.

"Coco i velika tajna" (Coco) je animirana komedija u kojoj uprkos zapanjujućoj porodičnoj zabrani muzike koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan muzičar kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o historiji Miguelove porodice.